+34 960 884 165
Seminari d’educació inclusiva i voluntariat

Seminari d’educació inclusiva i voluntariat

Esta formació pretén ser un punt de trobada per a entitats solidàries, centres escolars, docents i persones voluntàries. S’ha celebrat al Sabadell Hub Empresa de València i s’han donat cita més de cinquanta persones per a compartir experiències sobre voluntariat, establir debats sobre la formació no formal, exposar pràctiques d’èxit per a una educació inclusiva i perquè la labor de les entitats solidàries tinga una major eficàcia.

L’acte l’ha inaugurat Nacho Grande, Secretari autonòmic de Família i Servicis Socials, en la seua intervenció ha destacat la labor impagable de les entitats que dediquen el seu temps i recursos als quals més el necessiten i, per descomptat, ha destacat la importància de les persones voluntàries. A estes últimes, els ha convidat a seguir avant malgrat els obstacles i el descoratjament. “Les persones voluntàries estan on ningú vol estar i fan el que ningú vol fer”, també ha destacat: “fer voluntariat és complicar-se la vida pels altres” i ha agraït la invitació a l’esdeveniment.

En la primera taula de treball han participat Save the Children i la Fundació Altius que han exposat la seua visió sobre l’educació no formal inclusiva i el voluntariat com a agent de canvi. En les seues intervencions han compartit dades objectives sobre els beneficis de realitzar labors de voluntariat i els participants en la sessió han aportat les seues experiències sobre el tema.

Després de la pausa café, en la segona taula de treball, han intervingut YMCA i la Fundació Consciencia’t. En esta segona sessió s’han treballat les bones pràctiques en la gestió del voluntariat educatiu i estratègies per a fidelizar al voluntariat. A partir de les seues exposicions s’ha generat un debat enriquidor, amb la intervenció de la responsable del voluntariat de la Universitat Politècnica de València (Amparo Quilis) i el president de la Plataforma del Voluntariat de la Comunitat Valenciana (Miguel Salvador) entre altres.

Des d’estes línies donem les gràcies a totes les entitats que han fet possible esta formació i a totes les persones participants.