+34 960 884 165
Inclusió educativa: un any de consolidació i creixement

Inclusió educativa: un any de consolidació i creixement

Fa pocs dies es van celebrar diverses festes de final del curs en els centres escolars atesos. Amb ella que es tanca la temporada del voluntariat escolar fins al curs que ve. Va ser una jornada entranyable en la qual menors i persones voluntàries van gaudir d’un berenar celebrat en el centre escolar.
És temps de fer repàs dels projectes realitzats i fer balanç dels resultats d’enguany. Amb gran satisfacció podem afirmar que ha sigut un any molt intens, ple d’emocions, en el no solament que hem aconseguit els objectius proposats si no que els hem superats amb escreix!
Millora metodològica. El curs va començar amb l’aplicació del pla pedagògic dissenyat per l’equip de gestió dels programes. Al llarg del curs s’han desenvolupat tallers i activitats amb millors activitats i continguts que han impulsat una major formació.
Creix el nombre de Persones Voluntàries. En el Voluntariat, cada dia anem creixent més i al febrer arribem als 100 voluntaris! xifra que augmenta cada dia, tanquem curs amb 120 voluntaris i amb idea de continuar creixent.

Augmenten les hores de formació de l’equip. Els voluntaris són el major actiu de la Fundació, per això durant aquest curs hem realitzat diferents activitats formatives com a cursos presencials de formació, tallers de primers auxilis i hem oferit places gratuïtes en la formació en línia en els diferents cursos impartits per la Fundació.

Treballem amb dos nous centres a Alacant i València. Hem ampliat el voluntariat en dos centres educatius, un a València, el CEIP Juan Manuel Montoya i un a Alacant, el CEIP Santíssima Faç, aconseguint en total 5 centres educatius, la qual cosa suposa un total de 150 menors atesos.

Activitats de convivència amb famílies. A més de l’activitat de voluntariat educatiu, pròpiament dita, hem dut a terme diverses activitats com la jornada “en el meu col·le tots pinten” amb gran èxit de participació en la qual voluntaris juntament amb famílies van rehabilitar i van pintar els murs dels col·legis on desenvolupem el voluntariat.
Enfortiment de la col·laboració institucional. En el pla institucional hem creat noves i enriquidores aliances, entre les quals podem destacar la Signatura del conveni amb Universitat Politècnica de València UPV, la qual cosa ens permés que la Fundació siga entitat col·laboradora amb el Centre de Cooperació al Desenvolupament UPV de la dins del Programa de Pràctiques Solidàries 2019. Per la seua part el SEDI de la Universitat de València va realitzar una contribució econòmica amb el projecte mitjançant el suport al col·lectiu d’estudiants “Desperta Somriures”. També hem comptat amb el suport d’estudiants del Màster en Economia Social i Solidària de la Universitat de València per a realitzar una revisió interna basada en el model de Balanç Social.

Estem molt satisfets amb el balanç d’enguany i continuem treballant carregats d’il·lusió per al curs que ve. Ara toca fer avaluació de resultats i dedicar hores a la capacitació dels equips de persones voluntàries.