+34 960 884 165
Consells per al nou curs: flexibilitat, realisme i automotivació

Consells per al nou curs: flexibilitat, realisme i automotivació

En aquest moment de començament de curs amb nous reptes per davant reproduïm aquesta entrevista a Rocío Iglesias, guanyadora dels premis Esforça’t 2019 i que en aquests dies comença la seua etapa universitària.

Quin és el teu truc principal per a obtindre unes qualificacions tan bones?

Bàsicament crec que el meu «truc» per a estudiar és l’organització. Una vegada començaré a estudiar sempre em faig un planning detallat per dies amb les parts del temari que estudiaré. Per a això primer dividisc cada assignatura per temes o blocs i els pose un nom a cada part i l’escric en els dies que ho estudiaré. Per exemple: Bloc 1 (Tema E + Tema F ).

És sol qüestió d’aprofitar d’estudi?

Les classes són importantíssimes, especialment les pràctiques per exemple matemàtiques o economia, perquè la pràctica si l’entens en classe a casa només has de dedicar-li alguna hora per a afermar-la i així deixes temps per a la resta d’assignatures. Mentre que si no atens, després a casa se li ha de dedicar molt més temps.

Quines són les característiques perquè l’organització del teu pla de treball siga un èxit?

Ser flexible perquè si un dia pel que siga el planning no es compleix cal saber modificar-ho i complir-ho posteriorment. Ser realista, no serveix de res posar-se en un dia més del que podem afrontar, per això és important començar amb temps a estudiar i així després no atabalar-se. Saber automotivarse, perquè és impossible un any d’estudi sense parar sense un objectiu o xicotetes metes al llarg del dia. Jo sempre solia automotivarme amb coses xicotetes que a una li fan il·lusió, per exemple: Anar a menjar a casa de l’àvia, dedicar 20 minutos a la nit a llegir o veure una sèrie, fer esport, és a dir qualsevol cosa que, encara que siga una xorrada t’anime a estudiar i te de energia o força de voluntat. No tenen per què ser grans propòsits que de seguida s’obliden per veure’ls massa llunyans, han de ser coses tangibles que et donen una espenta.

Ens pots explicar com descanses en el teu temps d’estudi? No et tens problemes de concentració per culpa de l’ús del mòbil o les xarxes socials?

Els descansos els justos i necessaris. Quan es descansa que es faça bé i de forma organitzada. El que no pot fer-se és deixar d’estudiar quan et canses, igual que quan s’ix a córrer només es per a quan has acabat una etapa, en estudiar es descansa cada tanta hora o entre tema i tema estudiat. Els descansos també es planifiquen i poden s’una altra font d’automotivació. Quan es descansa cal fer-ho bé. NO MÒBIL. Molta gent sol usar Instagram com a distracció, però això no és un descans. Un descans és focalitzar la teua ment en una cosa diferent al que s’estava fent. Parla amb algú, amic, familiar, recull la teua habitació, fes-te una passejada, esmorza, mou-te, encara que siguen cinc minuts.

Algun consell per a airejar-se quan acabes d’estudiar?

Finalment, crec que és crucial fer activitats extraescolars, no ha de ser ni un esport, ni una acadèmia d’idiomes, ni gens de pagament. Una cosa extraescolar pot ser anar al cinema, estar amb amics o un voluntariat alguna cosa que et traga de la rutina i que de debò et motive a voler que arribe aqueix moment.